fbpx

Parasittrensing

Parasittrensing

Hvorfor parasittrense?

Mennesker er vandrende verter for parasitter, på lik linje som dyr.

Problemet med parasitter er at de påvirker tarmfloraen vår – mikrobiomet vår – på dramatisk vis! Disse parasitiske infestasjonene undertrykker og i noen tilfeller blokkerer kroppens naturlige forsvar og detoxprosesser. En sunn og frisk kropp er å ha en sunn mikrobiome.

Nesten alle har parasitter – vi kan legge myten død om at parasitter er kun begrenset til fjerne tredjeland. Mennesker er vandrende verter for parasitter – spesielt takket være brede variasjonsspenn når det kommer til våre matvaner og livsstil. Import av mat og klær og verdensreising over landegrenser er bare noen eksempler på hvordan vi eksponeres for ulike parasitter. Parasitter er en del av vår hverdag enten vi er klar over det eller ikke. Parasittegg flyter i luften og hviler på flater og dørhåndtak du daglig tar på med hendene dine. Parasitter fins på uvaskede frukt og grønt, i understekt kjøtt, i sushi, og i kroppene til husdyrene våre.

Dårlig tarmhelse øker sårbarheten for at parasittene vi eksponeres for får dypere rotfeste i kroppene våres, da immunforsvaret og magesyren til de fleste ikke er sterk nok til å bryte ned og utskille parasittene fra kroppen. Økende nivåer av avfalls- og giftstoffer i miljøet overbelaster kroppene våres noe som ytterligere svekker kroppsfunksjoner som normalt beskytter oss fra innvaderende patogener.

Parasitter påvirker tarmhelse og mikrobiomen

Hvis du vil optimalisere helsen din for i dag og for fremtiden er det viktig å vedlikeholde mikrobiomen din. Ved å parasittrense årlig og ha en bevissthet rundt parasitter, holder man byrden av patogener i kroppen lavt og opprettholder et sterkt immunforsvar slik at det ikke til slutt kræsjer. For problemet er at disse patogene er så belastende på kroppen at det skaper store ubalanser som får en dominoeffekt på hele systemet. Man risikerer at kroppssystemer til slutt kræsjer og at man blir syk. Dette kan komme snikende eller brått på.

Parasitter skaper sykdom og kreft

Forskning har bevist det man allerede har visst i lang tid, at parasitter blant annet bidrar til utviklingen av kreft hos mennesker. En type parasitt som kalles flukes trives i leveren der den utskiller granulin – et veksthormon kjent for å forårsake ukontrollert cellevekst.

Det er i dag så vanlig å ha parasitiske leverflukes at de færreste er klar over at de går rundt med disse energityvene i kroppene deres. Her i vesten mener eksperter at det er store mørketall i statistikken, mens det i østen tas så alvorlig at det behandles som en epidemi. En av grunnene til at dette er at det fortsatt er lav kunnskap og bevissthet rundt parasitter hos blant annet legestanden og hos befolkningen generelt her i vesten. Mange går rundt med mageproblemer og andre symptomer de ikke har forutsetninger for å koble til mulige parasitiske infeksjoner. En annen grunn er at tester for parasitter har lav sensitivitet og er rutinert dårlige på å fange opp de mange ulike typene parasitter vi kjenner til. Det finnes flere hundre typer parasitter, men det er kun et fåtall av disse vi hittil har utviklet tester for å fange opp. Samtidig er man avhengige av at parasittene utskilles fra kroppen akkurat på tidspunktet for testing. Imidlertid er realiteten at parasitter kan leve i opp til flere tiår i kroppene våres, og når de først dør og utkilles fra kroppen er de så brutt ned i fordøyelsesprosessen og defragmentert at testene ofte ikke plukker dem opp som parasitter.

Parasitter forhindrer detoxprosesser

Parasitter produserer ammoniakk, bakterier og andre giftige biprodukter i kroppen. Disse stoffene undertrykker metylering og viktige enzymer som blant annet brukes for detoxprosesser og produksjonen av nevrotransmittere som serotonin.

Methylering er en prosess som er essensiell for å blant annet danne viktige enzymer og produsere hormoner i kroppen. Metylering er helt kritisk for leverens detoxprosess der andre fase bruker metylgrupper og glutathione for å binde til giftstoffer for deretter å transportere dem ut av kroppen. Dermed forstår man at hvis man har problemer med metylering har man problemer med å detoxe.

Ammoniakk tømmer methyleringslagrene og enzymer som brukes for å blant annet omdamme nitrogenoksid. Nitrogenoksid er et molekyl som bidrar til å både opprettholde, forsvare og reparere hver eneste celle i kroppen. Nitrogenoksid er viktig for kommunikasjonen mellom cellene, for immunforsvaret og betennelsesprosesser, søvnkvaliteten og styrken din.

Høye nivåer av ammoniakk skaper nevrologiske problemer slik som blant annet lavt energinivå, tretthet og utmattelse, hodepiner, insomnia, angst og depresjon, og generelt problemer med en tilhelingsprosess. Derfor er det viktig å rense ut og fjerne det som påvirker disse viktige detoxkanalene og prosessene. Har du noen av disse symptomene er det verdt å vurdere parasitter som årsak.

Jeg har lang erfaring med parasittrensing og tilbyr programmer for parasittrensing. Kontakt meg for meg informasjon.

Mulige symptomer på parasitter:

 • Svekket immunsystem og konstant sykdom     
 • Rektal kløe, spesielt om natten     
 • Soppinfeksjoner    
 • Konstant tretthet     
 • Vanskeligheter med å sove og våkne opp
 • Oppblåsthet og luft i magen
 • Diarè eller forstoppelse   
 • Allergier    
 • Følsomhet for mat eller kjemikalier     
 • Følsomhet for lukten av sterke parfymer eller sigarettrøyk     
 • Utslett eller kløe
 • Økt eller svekket appetitt
 • Søtsug eller sug etter raske karbohydrater  
 • Magekramper
 • Endometriose og fertilitetsproblemer  
 • Menstruasjonsproblemer og -uregelmessigheter  
 • Psoriasis eller eksem     
 • Tidligere bruk av antibiotika, steroider, p-piller, og andre medisiner
 • Hjernetåke eller mental fuzziness 
 • Humørsvinginger    
 • Angst eller depresjon   
 • Muskel- eller leddsmerter
 • Cyster
2018-05-15T11:35:54+00:00 April 30th, 2018|Uncategorized|0 Comments

Leave A Comment